Zo moet je een ketting uit de knoop halen

Zo moet je een ketting uit de knoop halen

Jouw sieradenkistje (of lade) zit vol mooie armbanden, oorbellen en die ene perfecte ketting voor bij je outfit vandaag. Maar dat kettinkje blijkt net in de knoop te zitten en je krijgt ‘m maar niet los. Irritant! Maar geen zorgen. Met dit stappenplan kun je in no time iedere ketting uit de knoop halen.

 

Een ketting uit de knoop halen in 5 stappen 

Zit je al uren te friemelen en lijkt die knoop nog steeds muurvast te zitten? Take a deep breath en volg dit makkelijke stappenplan:

 

  1. Maak wat ruimte op een tafel of bureau en zorg voor genoeg licht zodat je de knopen goed kunt zien.
  2. Maak alle sluitingen los. Dat maakt het namelijk makkelijker om de sieraden straks van elkaar los te maken.
  3. Spreid kettingen die in de knoop zitten zoveel mogelijk uit zodat je goed bij de knoop kunt. Maar trek niet te hard, want dan komt de knoop juist alleen maar strakker te zitten!
  4. Optioneel: Wrijf de knoop in met wat babypoeder of olie. Welke olie maakt niet zoveel uit. Hierdoor glijden de onderdelen makkelijker langs elkaar heen en gaat de knoop al een klein beetje losser zitten.
  5. Steek een naald in de knoop en beweeg deze voorzichtig heen en weer. Hierdoor maak je de knoop vaak los genoeg om ‘m vervolgens met je vingers verder uit elkaar te kunnen halen. Werkt ook met een punaise of veiligheidsspeld!

 

Tip:  Heb je olie of babypoeder gebruikt? Vergeet je sieraden dan niet schoon te maken met wat milde zeep!

 

Voorkomen is beter dan genezen! 

Wil je nou niet nóg een keer je favoriete ketting uit de knoop halen? Zorg er dan gewoon voor dat ‘ie überhaupt niet in de knoop kan komen.

 

Haal dunne kettingen bijvoorbeeld eerst door een rietje voordat je ze opbergt. Hang ze op aan een sieradenboom in plaats van ze in een kistje te bewaren. Of stop je kettingen in een zakje dat je dicht kunt maken en laat de sluiting er een klein beetje uit hangen!

 

 

Terug naar blog