Tips voor het verzorgen van mijn oren na het schieten van gaatjes.

Tips voor het verzorgen van mijn oren na het schieten van gaatjes.

Gaatjes in je oren is een van de populairste manieren om sieraden te dragen. Het verzorgen van net geschoten oorgaatjes is een belangrijk onderdeel van het genezingsproces. Om infecties en andere complicaties te voorkomen is het belangrijk de juiste stappen te nemen bij de verzorging. In deze blog delen we wat tips hoe je dit op de juiste manier kan doen.  

 1. Hou je handen schoon. Voordat je je oorgaatjes aanraakt, is het belangrijk goed je handen te wassen met zeep en water. Dit helpt om eventuele bacteriën en vuil te verwijderen die infecties kunnen veroorzaken.  
    
 2. Houd je oorgaatjes schoon. Het schoonhouden van de oorgaatjes is erg belangrijk om infecties te voorkomen. Maak het dagelijks schoon met zeezoutoplossing. Dit kun je maken door een kwart theelepel zout op te lossen in een kopje warm water. Gebruik een schoon wattenstaafje om voorzichtig de zoutoplossing aan te brengen op het oorgaatje en rondom het gebied. Dep het vervolgens voorzichtig droog met een schoon, droog wattenstaafje.   
    
 3. Draag losse kleding. Strakke kleding die je over je hoofd moet doen kan pijnlijk zijn en je oorgaatjes irriteren.  
    
 4. Raak de oorgaatjes niet aan. Raak het niet aan tenzij je je handen goed hebt gewassen en je oorgaatjes gaat reinigen. Dit kan extra irritatie opleveren of bacteriën overdragen. Draai ook niet met je oorbellen tijdens het genezingsproces.  
    
 5. Hou je oren droog. Vermijd het gebruik van water op de oorgaatjes tijdens de genezingsperiode. Er kunnen bacteriën in water zitten die infecties kunnen veroorzaken. Vermijd ook het zwemmen in zwembaden of natuurwater tot je oorgaatjes zijn genezen.   

Het verzorgen van net geschoten oorgaatjes vraagt om enige zorg en aandacht. Het verschilt per persoon hoe snel de genezing gaat, maar duurt meestal enkele weken tot enkele maanden. Vermijd water, raak ze niet aan en geef je oorgaatjes de tijd om te genezen.  

Als je symptomen van infectie ervaart, zoals roodheid, zwelling of pus, raadpleeg dan onmiddellijk een arts.  

 

 

Terug naar blog